viernes, 2 de diciembre de 2005

Romería a Montserrat 2004:nuestra propuesta organizativa

RECOMANACIONS

Qui vulgui tornar de Montserrat en autocar haurà d’adquirir el tiquet en la seva parròquia.
Cada participant a la romeria ha ser autosuficient en tot: roba, calçat, anorac, bastó, beguda, menjar i farmaciola per si es produeixen petites ferides, butllofes, etc.
S’aconsella portar telèfons mòbils per si surten imprevistos.
Cal portar frontal o lots, per veure-hi i orientar-se de nit.
Es demana que les piles gastades i altres deixalles es guardin a la motxilla.
Cadascú ha de vigilar en els passos per carreteres o camins per on puguin circular vehicles.
L’organització no es farà responsable de cap accident o danys que rebin o causin els participants, tot i que vetllarà per tal d’evitar-los.


ITINERARI
L’itinerari s’inicia a l’església de la Sagrada Família. Pont de Vacarisses. Sant Miquel de Gonteres. Riera de Gaià. El Molinot. Carretera C-58 Coll Cardús. (Es demanarà a Trànsit que ens ajudin a travessar-la sense haver de córrer riscos). A Coll Cardús es farà una parada de més de mitja hora per sopar, beure, descansar i reagrupar-nos. Després se segueix en direcció a Vacarisses. Riera. Via del tren. Estació de Torreblanca. Polígon Industrial. Estació de Vacarisses, on s’enllaça amb el camí de la Matagalls-Montserrat (marcat amb senyals verds i vermells amb un cercle blanc al mig). Descans de mitja hora. Riera del Palà. S’ha de creuar la carretera de Manresa C58 per sota, a l’alçada del viver. Esperem que no baixi massa aigua per la riera. Després s’agafa el camí Romeu que comença amb una pujada i, a continuació, ve una baixada fins al poble de Monistrol de Montserrat. Des d’aquí se segueix el Camí Romeu o Camí dels Tres Quarts (el mateix de la Matagalls-Montserrat). Aquest ens conduirà tot pujant i revoltant fins al Monestir de Montserrat en menys de dues horetes.



ROMERIA DE TERRASSA A MONTSERRAT

Dissabte /Diumenge 2-3 octubre 2004



Organitza :
Federació de Cristians de Catalunya
“Grup Avant”










caminem cap al mil.lenari...




Butlleta d’inscripció Romeria a Montserrat 2004

Parròquia …………………………………………
Nom ……………… Cognoms ………………………………….
Telèfon ………………… Altre telèfon ……………………
Adreça ……………………………………………………………
Codi Postal ………………….. Ciutat …………………………
SI NO
Usualment està habituat a caminar? * *
Torna autocar 11 h *
Torna autocar 13 h * Signatura
D’acord amb les normes de la Romeria

Preu total inclou tornada autocar i coca: 4 €

%…………………………………………………………………

HISTÒRIA

Des de fa segles Terrassa ha pelegrinat fins arribar al peus de la Verge de Montserrat. Any rera any, gairebé de manera ininterrompuda, les dones i homes de Terrassa han estat constants en els romiatges a la Santa Muntanya, moguts per la devoció i l’espiritualitat montserratina, fet que esdevé testimoni clar de la seva fe davant de tots els conciutadans.
Els primers testimonis de romiatges a Catalunya són del segle X, amb pelegrinatges principalment a Terra Santa, Roma i Santiago de Compostela; però a partir del segle XII, ja foren molt freqüents dins de Catalunya els romiatges a santuaris marians essent el més important, ja en aquells temps, el de Montserrat.
Les primeres notícies documentades dels pelegrinatges terrassencs daten de l’any 1022, en què els terrassencs ofrenen a la verge un ciri de cera pura, nou anys abans de la fundació del monestir.
Des de l’any 1069 ja es tenen notícies de gran part del camí que seguien els pelegrins , però no és fins el 1290 que se sap tot el recorregut des de Terrassa, anomenat camí Romeu. Aleshores el pelegrinatge durava tres dies, un d’anada, un d’estada i un de tornada.


REGLAMENT / NORMATIVA

1. El punt de trobada és a 2/4 d’onze a l’església de la Sagrada Família, el dissabte 2 d’octubre de 2004 per començar a caminar a les onze de la nit.
2. Aquesta activitat és una romeria amb un esperit cristià que vol dir amb ganes d’enraonar i fer colla tot marxant, no una cursa de muntanya, ni una travessa, ni una marxa competitiva.
3. Les persones que col·laboren en l’organització de la caminada ho fan de forma voluntària i desinteressada. Portaran uns distintius que els identificaran (una armilla reflectant de les de Trànsit, amb la paraula “organització”). Hi haurà uns guies al davant, encarregats d’obrir camí. ES RECOMANA QUE ELS ROMEUS QUE PARTICIPIN EN LA ROMERIA EN CAP CAS AVANCIN ALS GUIES. Aquests intentaran portar un ritme adient per a tothom. També hi haurà d’altres persones de l’organització distribuïdes per tot el grup. Les que vagin a la part final són les que tancaran el grup que participa en la Romeria a Montserrat.
4. La previsió aproximada de temps de pas és la següent: - 22,30 h. Breu pregària a la Cripta de la Sagrada Família.
- 23 h. Sortida de l’església. - 1 h. Arribada a Coll Cardús. Sopar i descans. - 1,30 h. Continuació de la marxa. - 3,30 h. Arribada a l’estació de Vacarisses(RENFE). Descans. - 4,15 h. Continuació de la marxa. - 5,45 h. Arribada a Monistrol. Concentració a la plaça de la font, dins el poble. - 6h. Pujada a Montserrat pel camí dels Tres Quarts. - 7,45 h. Arribada al santuari de Montserrat. - 8 h. Repartiment de coca i begudes presentant el corresponent tiquet. - 9 h. Celebració eucarística a la Basílica. - 11 h. i 13 h. Sortida dels autocars cap a Terrassa.
5. Si alguna persona està interessada només en pujar la muntanya de Montserrat des de Monistrol, participant també d’aquesta manera en la Romeria, cal que estigui a les 5,45 del matí a la plaça d’aquest poble. Allà s’incorporarà al grup que ve de Terrassa.

No hay comentarios: